10/01/2020 10:19

ZIŅO CŪKMENA DETEKTĪVI NO 11.GRUPAS

Krāslavas PII ,,Pīlādzītis’’ 11.grupas Cūkmena detektīvu rudens pārsteigumu pilnajā pārgājienā uz Vārnu mežu tas bērniem dāvāja tik daudz ko vērot, atrast un saskatīt!

Bērni vēroja kokus, dažādu koku stumbru mizu, salīdzināja skujas, čiekurus, lapas. Atrada un apskatīja dažādas sēnes, priecājās par pienenēm, kuras bija iemaldījušās no vasaras, salasīja dabas materiālus rokdarbiem.

Bērni priecājās par tīru un sakoptu Vārnu mežu, pārrunāja, no kā tas atkarīgs. Cūkmena detektīvi nosolījās būt saudzīgiem pret dabu, kārtīgiem un atbildīgiem.

Citā dienā paņēmuši Cūkmenu-rotaļlietu padusē, bērni devās uz mežu, lai piedalītos EIROPAS SKOLU SPORTA DIENĀ. Kāpēc gan ne? Mežā tīrs gaiss, skaisti un daudz vietas.

Bērni aktīvi sportoja, piedalījās organizētajās spēlēs un stafetēs. Pēc fiziskām aktivitātēm, baudot silto sauli, mazie sportisti našķojās ar sviestmaizēm, ko paši bija pagatavojuši.

Bērni jau bija iepazinušies ar Cūkmena leģendu, iepazinušies ar pašu Cūkmenu klātienē, tad zināja, kam jābūt atkritumu tvertnē, bet ne mežā. Viss tika novākts un sakārtots. Bērni nodejoja Cūkmena deju, kā arī uztaisīja kopbildi.

Priekšā mums vēl daudz darāmā, jo Cūkmena slepenājā maisā daudz interesantu materiālu, ieteikumu, novērojumu un atklājumu.

11.grupas skolotājas Ilona Kalinka, Ilona Eisaka

Jaunākās ziņas

Olimpiskā diena 2024

Olimpiskais mēnesis Latvijā noslēdzās 26. aprīlī ar Olimpiskās dienas...

>>

Bērni ir gatavi uzsākt mācības skolā

17.aprīlī sagatavošanas 5.grupas bērni draudzīgi darbojās, bet...

>>

Uzliktas videonovērošanas kameras

Rūpējoties par bērnu, apmeklētāju un iestādes darbinieku drošību,...

>>