11/09/2020 11:09

Ziemeļvalstu Literatūras nedēļa pašiem mazākajiem lasītājiem

9. novembrī "Pīlādzītis" 11 grupā bija  lielā lasīšanas diena: bērni piedalījās Rīta stundā pašiem mazākajiem lasītājiem - Kristinas Rošiftes grāmatas "Visi skaitās" kopīgā lasīšanā.

 Visi skaitās" ir inovatīva skaitāma un skatāma grāmata, kuru gan uzrakstījusi, gan ilustrējusi norvēģu autore Kristina Rošifte.  Grāmatas nosaukumam ir dubulta nozīme - tā ir gan skaitāmgrāmata, gan grāmata, kas parāda, ka ikviens cilvēks ir svarīgs un vērtīgs!

Šī nav parasta skaitāmgrāmata, ar kuras palīdzību bērni var mācīties skaitīt, tā ir grāmata arī sarunām par sarežģītām tēmām. Katram cilvēkam ir savs dzīvesstāsts grāmatā radītajā cilvēku tīklojumā. Tikai lasot, tas kļūst skaidrs un atšķetināms. Pasaulē, kurā dzīvojam, pastāv cilvēku un stāstu bagātīga daudzveidība. Ikvienam ir sava iekšējā un ārējā pasaule, kas nenovēršami cilvēkus savieno, taču arī rada atšķirības, tādējādi ikviens ir individualitāte. Rošiftes radītā grāmata rada prieku par cilvēku unikalitāti un pasauli, kuras daļa esam mēs visi.

 Kristina Rošifte par grāmatu "Visi skaitās" saņēma Ziemeļu Padomes bērnu un jaunatnes literatūras balvu 2019.gadāZiemeļvalstu Literatūras nedēļa ir projekts, ko Latvijā administrē Ziemeļu Ministru padomes birojs sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu Literatūras centru.Nedēļas galvenais uzdevums ir Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana. Nedēļas laikā bibliotēkās, skolās un citviet notiek lasījumi, stāstu stāstīšana, literatūras izstādes, debates, konkursi un citi pasākumi.   

Paldies par sadarbību lasīšanas veicināšanā Krāslavas bibliotekārei Viktorijai Urbanovičai!

Jaunākās ziņas

2024.gada dambretes turnīrs

2024.gada 27.martā norisinājās Dambretes turnīrs 10. un 5.grupu...

>>

Starptautiskā bērnu grāmatu diena

2. aprīlī tiks atzīmēta Starptautiskā bērnu grāmatu diena. Jau kopš...

>>