09/06/2015 19:52

Vasaras nometne

Vasaras brīvlaiks ir pietiekami ilgs, lai spētu izbaudīt saules siltos glāstus, ūdeņu vilinājumu, zemeņu reibinošo smaržu un vēl daudzas neskaitāmas lietas, kas iederas tikai vasarā.

Krāslavas novada PII „Pīlādzītis” jau otro gadu organizē nometni- „Bērnu piedzīvojumu aģentūra”, rūpējoties par to, lai vasaras brīvlaiku bērni pavadītu lietderīgi, dotos interesantos pārgājienos, ekskursijās un izpētītu Krāslavas pilsētu. Šogad nometne darbojās no 15.jūlija līdz 21.augustam. Kopumā tajā piedalījās 24 dalībnieki vecumā no 7-9 gadiem. Lūk, kā mums gāja...

Gatavojoties Krāslavas pilsētas svētkiem, devāmies uz Krāslavas bērnu bibliotēku. Tur mūs laipni sagaidīja un uzņēma bibliotekāres Žaneta un Viktorija. Bērni ar lielu interesi piedalījās radošajās darbnīcās, noskatījās piedāvāto īsfilmu un pagatavoja katrs savu gramatzīmi- „Es mīlu Krāslavu”.

Kādu brīdi iejutāmies indiāņu lomā- gatavojām indiāņu rotājumus, amuletus un uzrīkojām indiāņu svētkus „Berendejeva valstībā”.

Attīstījām arī sporta talantus un demonstrējām tos saviem nometnes biedriem. Ik dienu pavadījām dažādās fiziskās aktivitātēs – futbols, volejbols, badmintons, skriešanas un lekšanas paraugdemonstrējumi, riņķu griešana, vizdažādākas kustību rotaļas. Darinājām zivis, meistarojām vēja pūķus, trenējāmies papīra locīšanas mākslā. Ar aizrautību apgleznojām gan krekliņus un auduma maisiņus, gan arī no jūras atvestos akmeņus. Piedalījāmies PII „Pīlādzītis” organizētajos sporta svētkos, kur vislielāko sajūsmu un emocijas radīja aktivitāte „gaisa balona spridzināšana”.

Draudzīgi pārdzīvojām iestādes celiņu remontdarbus, un pilnvērtīgi izbaudījām jauno celiņu priekšrocības. Izmantojām jebkuru iespēju sauļoties un izbaudīt ūdens priekus.

Visvairākgaidītais bija došanās ciemos pie keramiķa V. Pauliņa, kur jautrā atmosfērā vērojām, kā top Latgales vāze. Arī paši iemēģinājām māla veidošanas prasmes. Nu, sākoties jaunajam mācību gadam, mūsu rakstāmgaldus priecēs pašu darinātais pildspalvu- zīmuļu turētājs – ežuks.

Uz atvadām pinām draudzības rokassprādzes, iepinot tajās skaistākos vasaras mirkļus un atmiņas par vasaras darbiem un nedarbiem.

Nometnes noslēgumā devāmies uz Krāslavas pili, kur notika muižnieku turnīrs. Ar ovācijām atbalstījām Krāslavas komandu. Lai nezaudētu spēkus, ieturējām gardu maltīti – cepām desiņas un našķojāmies ar saldumiem.

Katram stāstam ir savs sākums un gals. Vasara arī ir galā un priekšā ir jauns macību gads ar jaunām rūpēm un priekiem, taču nometnē piedzīvotais vēl ilgi raisīs pozitīvas emocijas un atmiņas.

 

Krāslavas novada PII „Pīlādzītis” nometnes „Bērnu piedzīvojumu aģentūra”

pedagogi Aija Trunoviča- Stivriņa un Rasma Krumpāne

 

Jaunākās ziņas

2024.gada dambretes turnīrs

2024.gada 27.martā norisinājās Dambretes turnīrs 10. un 5.grupu...

>>

Starptautiskā bērnu grāmatu diena

2. aprīlī tiks atzīmēta Starptautiskā bērnu grāmatu diena. Jau kopš...

>>