11/14/2017 10:06

Ugunsdzēsējs glābējs Guntiņš uz ceļa

Ik dienu ugunsdzēsēji glābēji dodas ne tikai uz ugunsgrēku dzēšanu, bet arī kopā ar policiju uz neskaitāmiem ceļu satiksmes negadījumiem, lai no avarējušām automašīnām atbrīvotu cietušus cilvēkus, dzēstu aizdegušās automašīnas un veiktu citus glābšanas darbus. Ikdienas pieredze rāda, ka cilvēki nereti nezina, kā pareizi rīkoties pēc šādiem negadījumiem. Ceļu satiksmes negadījumā ir svarīgi pēc iespējas ātrāk zvanīt uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112, lai cilvēkiem tiktu sniegta palīdzība, nevis, piemēram, tikai fotografēt un filmēt notiekošo.

Lai aktualizētu šo jautājumu nozīmību sabiedrībā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopā ar Valsts policiju (VP) un Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) no 8. līdz 17.novembrim īsteno informatīvo kampaņu “Iedzīvotāju izglītošana par rīcību pēc ceļu satiksmes negadījumiem”.

14.novembrī informatīvās kampaņas ietvaros VUGD LRB Krāslavas daļas inspektors A.Sergejevs devās uz bērnudārzu „Pīlādzītis”, pārrunāja ar lielākiem bērniem svarīgākus jautājumus par pareizo rīcību briesmās, sadalīja krāsojamās grāmatas, kurās ugunsdzēsējs glābējs Guntiņš māca bērniem par pareizu rīcību pēc ceļu satiksmes negadījumiem un zvanīšanu 112.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests ir izveidojis šo krāsojamo gāmatu īpaši pirmsskolas vecuma bērniem, lai pastāstītu viņiem saprotāmā veidā par pareizu rīcību pēc ceļu satiksmes negadījuma. Šīs grāmatiņas mērķis ir bērnam sniegt informāciju, ko ir svarīgi zināt - kur meklēt palīdzību un kāpēc svarīgi ir saukt glābējus. Tagad arī Krāslavas „Pīlādzītis” bērni var iepazīties ar grāmatas galveno varoni Guntiņu, atpazīt, saprast un rast risinājumu dažādām situācijām uz ceļa.

Jaunākās ziņas

2024.gada dambretes turnīrs

2024.gada 27.martā norisinājās Dambretes turnīrs 10. un 5.grupu...

>>

Starptautiskā bērnu grāmatu diena

2. aprīlī tiks atzīmēta Starptautiskā bērnu grāmatu diena. Jau kopš...

>>