11/14/2016 08:22

Tikšanās ar zemessargiem Lāčplēša dienā

Novembra mēnesis ir laiks, kad mūsu valstī atzīmē Lāčplēša dienu un Latvijas Republikas proklamēšanas dienu. Par godu Latvijas brīvības cīnītājiem šo dienu – 11.novembri – atzīmē kā Lāčplēša dienu.

Lāčplēša dienas nosaukumu šis datums ieguvis par godu latviešu tautas mitoloģijas varonim Lāčplēsim - ar lāča ausīm un lāča spēku apveltītais stiprinieks kļuvis par simbolu varonībai un valsts mīlestībai. Lāčplēša dienā Latvijā ir tradīcija ēku logos vai pie Daugavas nolikt svecītes, tā godinot kritušos brīvības cīnītājus. Šodien svinot Lāčplēša dienu un godinot Latvijas karavīrus „Pīlādzītis” 5-6 gadus vecie audzēkņi tikās ar Zemessardzes 35.Nodrošinājuma bataljona vīriem: kapteini Janeku Vancānu un zemessargu Valdi Maļkeviču.

Pasākumu atkļajot, bērni un pieaugušie dziedāja valsts himnu, tika iededzinātā svece piemiņā par kritušiem karavīriem un brīvības cīnītājiem. Zemessargi bērniem demonstrēja prezentāciju par Zemessardzes 35.Nodrošinājuma bataljonu, lika izpildīt dažādus atjautības un veiklības uzdevumus, uzdāvināja krāsojamās lapas. Pasākums izdevās ļoti interesants.

Izsakām pateicību par atbalstu bērnu patriotiskajā audzināšanā Zemessardzes 35.nodrošinājuma bataljona (ZS 35.NBN) komandierim majoram K. Lindbergam, kapteinim J.Vancānam un zemessargam V.Maļkevičam.

Jaunākās ziņas

Bērni ir gatavi uzsākt mācības skolā

17.aprīlī sagatavošanas 5.grupas bērni draudzīgi darbojās, jo uz...

>>

Uzliktas videonovērošanas kameras

Rūpējoties par bērnu, apmeklētāju un iestādes darbinieku drošību,...

>>

Džimbas viesskolas nodarbība

Šodien 25 "Pīlādzītis" bērni bezmaksas apmeklēja Džimbas viesskolas...

>>