03/25/2015 14:17

Tikšanās ar bērnu dzejniekiem „Pīlādzītī”

Ik gadu 21. martā tiek atzīmēta Pasaules dzejas diena. Tās mērķis ir pievērst plašāku sabiedrības uzmanību dzejai.

Pasaules dzejas diena dod iespēju mūsdienu lasītājiem iepazīties ar laikmetīgo dzejnieku daiļradi, kas atjauno dzīvā, poētiskā vārda skanējuma tradīciju. Par godu šiem svētkiem PII "Pīlādzītis" bērni 25.martā tikās ar daudzu bērnu grāmatu autoriem, dzejniekiem no Daugavpils - Lidiju Vasaraudzi un Jevģēniju Golubevu. Pasākumu atklāja pārsteigums - bērni izteiksmīgi nolasīja dažus šo autoru dzejoļus- par oranžo  ziloni, par maizīti, par saulīti, par ķeburiem un par kaķi pastkastē.

Lidija un Jevģēnijs bērniem lasīja savus dzejoļus, dažus no tiem izspēlēja un skandināja kopā ar meitenēm un zēniem. Daudzi klausītāji bija pārsteigti, ka autoru dzejoļu krājumu ilustrāciju autore ir mūsu krāslaviete, māksliniece Olga Jevsejeva.

Bet bērni uzdeva ciemiņiem daudzus jautājumus: kā rodas dzejoļi, kā kļūt par dzejnieku, cik daudz dzejoļu katrs ir sacerējis, kā top dziesmas un kā grāmatas, kādā vecumā viņi sāka rakstīt dzeju? Dzejnieki paskaidroja, kāpēc bērniem tik ļoti svarīgi mācīties dzejoļus no galvas, jo tas vingrina prātu un palīdz attīstīties labai atmiņai. Uz visiem audzēkņu jautājumiem dzejnieki spēja atrast skaidras un saprotamas atbildes, ieinteresēt ar piemēriem no dzīves un savas pieredzes.

Bērniem bija iespēja apskatīt dzejoļu grāmatas, bet skolotājām - nopirkt gan dzejoļu krājumus „Drupatiņas”, „Zelta groziņš”, „Spāre”, gan arī iegādāties jaunu bērnu dziesmu krājumu „Do-mi-sol”, kura tapšanā piedalījās 19 Daugavpils autori un komponisti. Ja nākošgad notiks līdzīga tikšanās, bērni apsolīja iemācīties dziesmas no šī krājuma.

Pasākuma mērķis bija sasniegts: bērni ieraudzīja mūsdienu Latgales dzejniekus un ar  vēl lielāku interesi iepazinās ar viņu daiļradi.

Jaunākās ziņas

Bērni ir gatavi uzsākt mācības skolā

17.aprīlī sagatavošanas 5.grupas bērni draudzīgi darbojās, jo uz...

>>

Uzliktas videonovērošanas kameras

Rūpējoties par bērnu, apmeklētāju un iestādes darbinieku drošību,...

>>

Džimbas viesskolas nodarbība

Šodien 25 "Pīlādzītis" bērni bezmaksas apmeklēja Džimbas viesskolas...

>>