10/07/2013 14:51

Sveicināta, skola!

Daudzus gadus ilgst Krāslavas pamatskolas un pirmsskolas izglītības iestādes „Pīladzītis” sadraudzība – skolotāji ciemojas pirmsskolas iestādē, sagatavošanas grupas audzēkņi skolā. Arī šis gads nav izņēmums. Piektdienas rīts. Bērni cītīgi paēd brokastu, jo ceļš tāls. Un kārtīgi apģērbušies dodas ekskursijā uz skolu. Ceļā pavadītais laiks arī ir vērtīgs. Tiek vēroti dažādi pilsētas objekti, nostiprinātas ielu šķersošanas prasmes, uzzināti ielu nosaukumi. Galvenais apskates un pārrunu objekts – Vienības ielas remonts: tehnika, strādnieku apģērbs... Jautājumu tik daudz, ka atbildes bija jāsniedz visas dienas garumā.

Ienākot skolā, nākamos pirmklasniekus satika un uzrunāja skolas direktores vietniece Janīna Samsanoviča. Čaklās bitītes – meitenes skaistos dzeltenos tērpos, nodejoja dejiņu „Kas dārzā?” un izsauca ekskursantos prieku, jo rotaļa pazīstama, varēja dziedāt, kustēties līdzi. Bitītes bija grupu ģides. Līkloču izvadaja bērnus pa skolu, labi pārzināja visus celiņus un atvēra tās klašu durvis, kur laipni bērnus sagaidīja skolotājas Anita Teiviša, Ināra Krute, psiholoģe Velta Daniļeviča. Bitītes kopā ar bērniem „nolidoja” skolas „pazemē”, kur atrodas sporta zāle. Sporta zālē ar bērniem nodarbojās sporta skolotāja Natālija Raudive. Skolotājas un viņas palīgu vadībā, bērni attīstīja līdzsvaru, meta basketbola bumbu grozā, sita futbolbumbu vārtos.

Iztēli un radošumu bērni attīstīja ciemojoties psiholoģes kabinetā – zīmēja, rotaļājās, veidoja krāsainus skaitikļus, kurus saņēma arī dāvanā.

Tāfele, krīts, dabas materiāli, burts, cipari, burtojamie vārdi, dziedamās rotaļas... un spēka rudzu ceļamaize ar medu. To visu izbaudījām ciemojoties klasē pie skolotājām Anitas un Ināras.

Skaistus novēlejumus, smaidus bērniem dāvāja skolas direktore Vija Konceviča.

Strīpainas, aplikācijas tehnikā pagatavotas bitītes bērnus pavadīja ceļā uz pirmsskolas iestādi.

Mīļš paldies pamatskolas skolotājiem, skolas vadībai, ceturto klašu audzēkņiem, „bitīšu” ansamblim par organizēto pasākumu.

Krāslavas novada PII „Pīlādzītis” 7.grupas bēriu un skolotājas Leongina Krasņakova, Džeina Vīksna.

Jaunākās ziņas

2024.gada dambretes turnīrs

2024.gada 27.martā norisinājās Dambretes turnīrs 10. un 5.grupu...

>>

Starptautiskā bērnu grāmatu diena

2. aprīlī tiks atzīmēta Starptautiskā bērnu grāmatu diena. Jau kopš...

>>