10/17/2017 11:33

Roku mazgāšanas diena

Par godu Vispasaules Roku mazgāšanas dienai, kura tika atzīmēta 15. oktobrī, "Pīlādzītī" sadarbībā ar "Drogas" 17.oktobrī notika pasākums 6-gadīgiem bērniem, lai atgādināt 4. un 11.grupu audzēkņiem par roku mazgāšanas svarīgumu.

Krāslavas veikala "Drogas" jaukas pārdevējas Ilona Ņikitina un Irēna Pizāne ar dziesmas/rotaļas palīdzību iemācīja bērniem pareizo roku mazgāšanas metodi. Visi dalībnieki saņēma ziepes, kuras pārbaudītas arī Veselības inspekcijā (nodrošina zīmols Fa). Līdz ar ziepēm bērni saņēma krāsojamās lapas.

Arī 2.grupas mazuļi piebiedrojās roku mazgāšanai - ar interesi vēroja ziepju burbuļus, veidoja radošo darbu, un protams - paši mazgāja rociņas!

Rudenī, iestājoties vēsākam laikam, ir īpaši svarīgi mazgāt rokas. Katru gadu mediķi atgādina – netīras rokas un uz tiem esošie mikrobi, baktērijas un vīrusi bieži vien ir vairāku slimību cēlonis. Uz mūsu rokām atrodami daudz un dažādi slimību ierosinātāji. Sabiedriskās vietās – transportā, skolās, bērnudārzos un mūsu darba vietās – norit intensīva cilvēku aprite. Nemazgājot rokas, būtiski pieaug iespēja saslimt ar gripu, caureju un pat hepatītu. Kā lieliem, tā maziem jāmācās saprast, ka roku mazgāšana nav tikai kaitinošs atgādinājums, bet ir iespēja visvienkāršākajā veidā pasargāt sevi.

Lai arī roku mazgāšana šķiet pašsaprotama ikdienas sastāvdaļa, daudzi bērni nav iemācīti vai nevēlas regulāri mazgāt rokas. Tādēļ, lai mainītu sabiedrības paradumus un aktualizētu roku higiēnas nepieciešamību, Drogas korporatīvās sociālās atbildības projekta ietvaros jau ceturto gadu organizē dažādas aktivitātes šīs tēmas izcelšanai.

Jaunākās ziņas

2024.gada dambretes turnīrs

2024.gada 27.martā norisinājās Dambretes turnīrs 10. un 5.grupu...

>>

Starptautiskā bērnu grāmatu diena

2. aprīlī tiks atzīmēta Starptautiskā bērnu grāmatu diena. Jau kopš...

>>