09/17/2020 11:58

Realizēts vecāku projekts

Pateicoties Oksanas Mateijas iniciatīvai šovasar PII „Pīlādzītis” 12. grupas laukumā un nojumē tika realizēts labiekārtošanas projekts ar Krāslavas novada domes atbalstu 600.00 eiro apmērā konkursa ietvaros "Iedzīvotāji veido savu vidi". Jauni atribūti atbilst jaunajai mācību pieejai, kura paredz vairāk nodarbību svaigā gaisā.

Laukumā tika izvietoti vairāki jauni objekti aktīvai atpūtai un brīvā laika pavadīšanai - tādi kā kāpelēšanas siena ar šūpolēm, līdzsvara taka, atjaunota smilšu kaste un metāliskas trepes. Nojume tagad pielāgota rotaļnodarbībām, tajā gan uz grīdas, gan pie sienām parādījās spēles un objekti, kuri palīdzēs bērniem apgūt skaitīšanu, projektēšanu, radošo domāšanu un zināšanas par apkārtējo vidi. Tika izveidota arī pārvietojama spēle „Dzīvnieku krokete”. Visas koka konstrukcijas izveidoja un palīdzēja uzstādīt 12. grupiņas audzēkņa tēvs Viktors Šidlovskis. Bērnu rotaļu laukuma un nojumes labiekārtošanas darbos piedalījās bērnu vecāki - Natalja Šidlovska, Ilze Brante, Donāts un Ludis Plociņi, Oksana, Jānis un Paula Mateji, Diāna un Dainis Rimšāni, PII „Pīladzītis” skolotājas Ligita Andžāne, Rasma Krumpāne, Marija Monska un Aija Stivriņa, aktīvi palīdzēja ar PII „Pīladzītis” darbinieks Genādijs Rihlickis. Projektu finansiāli atbalstīja arī citi 12. grupas bērnu vecāki.

Ligita Andžāne, PII „Pīlādzītis” skolotāja:

- Mūsu grupa pirmo reizi īstenoja projektu „Iedzīvotāji veido savu vidi”, un mēs ceram, ka tā nebūs pēdējā reize. Laukuma labiekārtošanā piedalījās mūsu aktīvākie vecāki, viņu darba rezultāts - jauns aprīkojums un vides elementi, ko bērni labprāt izmanto spēļu un rotaļu laikā. Mazuļi īpaši iecienījuši slīdkalniņu, kas savienots ar šūpolēm, kā arī līdzsvara taku.

Svetlana Rukmane, PII „Pīlādzītis” vadītāja:

- Mūsu pirmsskolas izglītības iestādes bērnu rotaļu laukumos gandrīz visi atribūti ir novecojuši un praktiski vairs nav izmantojami, papildfinansējumu to nomaiņai mums diemžēl nepiešķir, jo pašvaldībai ir citas daudz svarīgākas prioritātes. Mēs esam gandarīti par to, ka mums ir tik aktīvi vecāki, kuri, izprotot radušos situāciju, paši raksta projektus un paši tos realizē, ieguldot savu enerģiju un laiku. Paldies viņiem par to!

Oksana Mateja, PII „Pīlādzītis” 12. grupas vecāku pārstāve, idejas iniciatore:

- Mēs nolēmām piedalīties projektu konkursā, jo rotaļlaukums, kur spēlē mūsu bērni, bija briesmīgā stāvoklī. Vecais aprīkojums bija nolietojies, pašlaik tas ir demontēts, bet pārējie laukuma elementi bija nobružāti un vairs neizskatījās pievilcīgi. Bērniem pastaigas laikā vienkārši nebija, ko darīt. Sadarbībā ar skolotājiem mēs izvēlējāmies vispiemērotāko laukuma aprīkojumu, tagad tur ir tādi objekti, kas atbilst jaunajam izglītības saturam („Skola2030”).

Paldies aktīviem vecākiem par iniciatīvu un sava darba ieguldīšanu!


Jaunākās ziņas

Bērni ir gatavi uzsākt mācības skolā

17.aprīlī sagatavošanas 5.grupas bērni draudzīgi darbojās, jo uz...

>>

Uzliktas videonovērošanas kameras

Rūpējoties par bērnu, apmeklētāju un iestādes darbinieku drošību,...

>>

Džimbas viesskolas nodarbība

Šodien 25 "Pīlādzītis" bērni bezmaksas apmeklēja Džimbas viesskolas...

>>