03/31/2017 10:47

Pērc vietējo - vairo savu un Latvijas labumu!

#LV100 #BaltaGaldautaSvetki #mans4maijs

Atsaucoties Latvijas simtgades biroja aicinājumam "Pīlādzītis" sāka gatavoties Baltā galdauta svētkiem – Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai. Baltā galdauta svētku ideja ir pavisam vienkārša:  draugi sanāk kopā pie viena galda, ietur vieglu, kopīgi sarūpētu maltīti un kopā apspriež idejas vai domas par Latviju, tās nākotni. Ar tādu saukli "Pīlādzītis" 4.grupas bērniem notika atklātā nodarbība patriotiskajā audzināšanā. Bērni kopā ar Rīgas Gaili gatavojās Baltā galdauta svētkiem: mācījās sagatavot sviestmaizes no Latvijas un Krāslavas produktiem, uzklāt skaistu galdu, bet pirms tam - ar lielu lepnumu demonstrēja savas prasmes Latvijas produktu reklamēšanā. Video fragmentus ar latvijas produktu reklāmu var noskatīties kanālā: https://www.youtube.com/user/Vorosilova. Nodarbībā skanēja arī dziesmas un dzejoļi par godu Krāslavas dzimšanas dienai, kuru atzīmēsim 16.aprīlī. Tika apspriests, kāpēc Krāslava, Latgale un Latvija ir mūsu lepnums, kādi strādīgi un godīgi cilvēki šeit dzīvo, ar ko nodarbojas; bērni uzzināja ko dara Latvijas prezidents un cik kopā viņu bija par visiem mūsu valsts pastavēšanas gadiem u.c.

Aicinām Jūs savā kopienā, ģimenē, pagalmā, draugu lokā vai darba vietā 4.maijā svinēt Baltā galdauta svētkus! Uzklāsim baltus galdautus un svinēsim mūsu brīvību!

Baltā galdauta svētku norisi aicinām veidot Jūs pašus, vienlaikus akcentējot šādus aspektus:
 kopīga galda klāšana un svinēšana par godu Latvijai;
 baltais galdauts kā pašapziņas un lepnuma simbols;
 kopā būšana un sarunas, sadziedāšanās, sadancošanās, filmu skatīšanās, dzejas vai prozas lasījumi, izceļot savas apkaimes nozīmīgākos notikumus un godinot personības;
 senu tradīciju, nemateriālā, t.sk. kulinārā mantojuma apzināšana un godā celšana.

Aicinām Baltā galdauta svētku galdam pirkt vietējo - vairot savu un Latvijas labumu!

Jaunākās ziņas

2024.gada dambretes turnīrs

2024.gada 27.martā norisinājās Dambretes turnīrs 10. un 5.grupu...

>>

Starptautiskā bērnu grāmatu diena

2. aprīlī tiks atzīmēta Starptautiskā bērnu grāmatu diena. Jau kopš...

>>