10/18/2021 10:50

Pasaules Roku mazgāšanas diena 2021

Šī gada sauklis ir "Mūsu nākotne ir rokās" (angl.val. Our future is at hand).

Šīs dienas mērķis ir veicināt izpratni par roku higiēnas nozīmi. Ņemot vērā straujo Covid-19 izplatību, "Pīlādzītis" pedagogi īpaši vēlējās uzsvērt bērniem un vecākiem zināšanas un prasmes par pareizu un regulāru roku mazgāšanu. Roku regulārā mazgāšana būtiski ietekmē dažādu infekcijas slimību uzliesmojumu risku, t.sk., roku higiēna ir viens no pamataizsardzības pasākumiem pret Covid-19 u.c. infekcijas slimībām.

Skolotājas skaidroja bērniem par pareizu roku mazgāšanu: ka rokas jāmazgā bieži, ar ziepēm, vismaz 20 sekundes! Jāievēro pareiza roku mazgāšanas tehnika! Kad nav iespējams rokas nomazgāt, tās jādezinficē (īpaši publiskās vietās)! Bērni skatījās video un multfilmas par roku mazgāšanu, trenējās roku mazgāšanā ar speciālo dziesmu, kas palīdz atcerēties 8 pareizās roku mazgāšanas soļus. Bērni veica eksperimentus, lai noskaidrotu cik daudz ir nepieciešams ūdens lai nomazgātu rokas, pārbaudot to praktiskajā darbībā. Tika pārrunātas tēmas par ūdens resursu taupīšanu, noskaidrots - kas notiek ar netīro ūdeni pēc roku mazgāšanas u.c. Sagatavošanas grupas bērni piedalījās AS Drogas bērnu zīmējumu konkursā, zīmējumos attēlojot roku mazgāšanu, tostarp pareizai roku mazgāšanai nepieciešamos atribūtus: ūdeni, ziepes u.tml. https://www.mazgarokas.lv/konkurss/pieteikties

Gatavojoties Pasaules Roku mazgāšanas dienai, iestāde sadarbojās ar Slimību profilakses un kontroles centra Veselības veicināšanas vadības nodaļu; pateicoties tam tika iegūti plakāti par roku mazgāšanu, kuri tika sadalīti katrai grupai; ieteikumu brošūras vecākiem, kā rīkoties ja bērns ir saslimis - tika sadalītas katrai iestādes bērnu ģimenei; 4-6-gadīgiem bērniem tika sadalītas uzdevumu krāsojamās grāmatas "Higiēnas ABC".

Bet pateicoties ilggadīgai sadarbībai ar AS Drogas kampaņu "Mazgā rokas pareizi", 100 iestādes bērni saņema dāvānā ziepītes, 120 brošūriņas ar roku mazgāšanas pamācību un roku mazgāšanas uzlīmju kalendāru; kā arī tika saņemti roku mazgāšanas uzskates plakāti!

Liels paldies mūsu sadarbības partneriem AS Drogas un SPKC par atbalstu!

Jaunākās ziņas

Bērni ir gatavi uzsākt mācības skolā

17.aprīlī sagatavošanas 5.grupas bērni draudzīgi darbojās, jo uz...

>>

Uzliktas videonovērošanas kameras

Rūpējoties par bērnu, apmeklētāju un iestādes darbinieku drošību,...

>>

Džimbas viesskolas nodarbība

Šodien 25 "Pīlādzītis" bērni bezmaksas apmeklēja Džimbas viesskolas...

>>