06/27/2017 15:56

Mans jaukais vasaras projekts

Šogad vasaras periodā "Pīlādzītī" notika dabas pētīšana „Mans jaukais vasaras projekts”.

 

Projekta ietvaros 1.grupas bērni pētīja saules tēmu, laida un ķera saules zaķīšus, zīmēja un veidoja, vēroja kas notiek ar ziediem bez saules, izveidoja izstādi.

2., 6.,12. grupu skolotājas iepazīstināja bērnus ar smilšu dažādību, sekmēja sīko pirkstu muskulatūras attīstību. Bērni veica eksperimentus, veidoja smilšu zīmējumus, meklēja apslepto mantu, krāsoja smiltis un pēc tam sabēra daudzkrāsainās smiltis  burciņās, cēla smilšu pilis.

Bērni izmantoja dažādus veidošanas paņēmienus. Bērni placināja, nolīdzināja, bēra, sijāja, pētīja smiltis.

Arī tapa dažādi mākslas darbi no smiltīm un akmentiņiem. Rotaļas smiltīs veicinaāja bērnu uzmanības un pacietības attīstību. Bērni atklāti izrādīja velmi darboties un palīdzēt citiem.

3.grupas bērni mācījās spēlēt uz perkursijas mūzikas paštaisītiem instrumentiem, apguva vairākas rotaļas, aktīvi dorbojās ar ritma instrumentiem.

4.grupas bērni pētīja ziedošas lauku puķes iestādes teritorijā un apkārt. Izrādās puķu ir daudz un tās ir pienenes, āboliņš, neaizmirstulītes, pīpenes, pulkstenītes, retējs, dedestiņas. Bērni veidoja herbāriju, vēroja, aplicēja, taisīja ziedu kompozīcijas, mācījās pantiņus un rotaļas. Vēl bērni izteica lūgumu, lai konfekšu ražotāji ražotu konfektes ar Latvijas tīruma ziedu nosaukumiem.

5.grupas bērni pētīja ūdeni un tā iemītniekus. Kopīgi noskaidroja, kādēļ ir nepieciešams ūdens, kādas ir tā īpašības un veica dažādus eksperimentus - kas grimst, kas negrimst, kā rodas lietus, saldēja ūdeni un ziedus, krāsoja ūdeni, putoja un zīmēja. Ar auduma krāsām apgleznoja krekliņus un radoši darbojās.

7.grupas bērni pētīja pīlādžus; mācījās ticējumus, tautasdziesmas, veidoja radošus darbus, arī pērna gada pīlādžogas tika nogaršotas, jo bija sasaldētas svaigas.

8. un 9.grupas pētīja kukaiņus: tapa neliels inscinējums par kukaiņiem, bērni iemācīiās rotaļas un dzejoļus, tapa daudzi radoši darbi. Un protams, kukaiņi tika pētīti dabā.

10.grupas bērni pētīja ēnas, kādas tās var būt, kā mainās, veidoja ēnu teātri,  saules pulksteni un ēnu apzīmējumus.

11.grupa apsekoja kokus bērnudārza teritorijā, bērni mācījās būt vērīgi, darboties kopā, eksperimentēt, mērīja koku apkārtmērus, noņēma mizas nospiedumus, veidoja herbārijus un pierakstīja to nosaukumus. Mazie pētnieki iepazinās ar pasakām, tautasdziesmām un teikām par kokiem, apskatīja fotogrāfijas un zīmējumus. Lielu darbošanās prieku izraisīja jaunu zīmēšanas tehniku apgūšana. Projekta noslēgumā bērni kopā ar skolotājām izveidoja prezentāciju, kuru paši prezentēja.

   Uzskatām, ka darbiņš pie vasaras projektiem ir ļoti labi padarīts!


Jaunākās ziņas

Olimpiskā diena 2024

Olimpiskais mēnesis Latvijā noslēdzās 26. aprīlī ar Olimpiskās dienas...

>>

Bērni ir gatavi uzsākt mācības skolā

17.aprīlī sagatavošanas 5.grupas bērni draudzīgi darbojās, bet...

>>

Uzliktas videonovērošanas kameras

Rūpējoties par bērnu, apmeklētāju un iestādes darbinieku drošību,...

>>