09/24/2015 14:44

Man ir tīri zobi!

Slimību profilakses un kontroles centrs sadarbībā ar Veselības ministriju organizē kampaņu "Man ir tīri zobi" par bērnu mutes dobuma un zobu veselību.

24.septembrī "Pīlādzītī" notika nodarbībās 4-6-gadīgiem bērniem par pareizo zobu kopšanu. Pasākuma laikā bērni iepazinās ar zobiņu Baltiņu un viņa draudzeni zobu suku Čaklīti, kopā noskatījās izglītojošo animācijas filmu „Man ir tīri zobi!”, mācījās pareizi tīrīt zobus, uzzināja, kas var sabojāt zobus un kas var palīdzēt uzturēt zobiņus veselus.

Pasākuma nobeigumā katrs bērns saņēma daudz vērtīgu dāvanu: jaunas bērnu zobu birstes, atgādinājuma uzlīmes kā pareizi tīrīt zobus (uzlīmītes ieteicams pielīmēt mājās vannas istabā pie izlietnes, lai bērns katru reizi redzētu vizuālo pamācību), bērni saņēma divas krāsojāmas grāmatas "Man ir tīri zobi!" un "Zobgraužu uzveicējs"; skolotājas saņēma metodisko materiālu ar nodarbību plānojumiem par mutes higiēnu un veselību; bērnu vecākiem tiks izdalīta informācija par zobu higiēnista apmeklējumiem.

Bērniem ļoti patika pasākums. Izsakam lielu pateicību nodarbības vadītājai, "zobu fejai" Laurai, Slimību profilakses un kontroles centram un Veselības ministrijai!

Jaunākās ziņas

Bērni ir gatavi uzsākt mācības skolā

17.aprīlī sagatavošanas 5.grupas bērni draudzīgi darbojās, jo uz...

>>

Uzliktas videonovērošanas kameras

Rūpējoties par bērnu, apmeklētāju un iestādes darbinieku drošību,...

>>

Džimbas viesskolas nodarbība

Šodien 25 "Pīlādzītis" bērni bezmaksas apmeklēja Džimbas viesskolas...

>>