12/02/2021 14:30

Labdarības Adventa akcija

Kopš 06.decembra visi mīļi aicināti piedalīties labdarības Adventa tirdziņā "Pīlādzītī", kurā vāksim ziedojumus mūsu bijušo audzēkņu rehabilitācijas atbalstam pēc smagām slimībām!

Tirdziņā aicinām piedalīties visus interesentus iestādes darbiniekus un bērnu vecākus (savas grupas ietvaros) ar ziedojumiem: vintage mantām, kārumiem, bērnu grāmatām vai rotaļlietām, atklātnītēm, eglīšu rotājumiem un Ziemassvētku dekoriem, košumlietām sev un mājām u.c.

Aicinām brīvprātīgos palīgus, uzņēmumus un mājražotājus, kuri ir gatavi ziedot savu produkciju labdarības tirdziņam pieteikties pie Jeļenas Vorošilovas, zvanot (tālr. 28371980) vai rakstot (elena.vorosilova@inbox.lv).

Arī var vienkārši ziedot naudu, nododot to savas grupas skolotājai, vai iemest krājkasītē.

Labdarības akcijā savāktos līdzekļus nogādāsim līdz adresātiem:

       1)      mūsu iestādes bijušās audzēknes MARIKAS ŽURILAS rehabilitācijai Sanktpēterburgā pēc insulta.

MARIKA ŽURILA - ir mūsu bijusī audzēkne, Tadag Marikai ir 7 gadi, viņa mācās Krāslavas ģimnāzijā 1.klasē. Marika ir dzīvespriecīga, jautra un centīga meitene.

Slimība nešķiro, tā skar arī bērnus. Piecu gadu vecumā Marika pārcieta sarežģītu slimību, ko tautā dēvē par paralīzi (cerebrāls galvas smadzeņu infarkts ar labās puses hemiparēzi).

Lai atveseļošanās process noritētu veiksmīgāk, Marikai nepieciešamas individuālās nodarbības, masāžas, dažādi rehabilitācijas pasākumi. 2022. gada janvārī Marika dosies uz Saktpēterburgas rehabilitācijas centru.

2)      mūsu bijušās audzēknes, krāslavietes jaunietes SANDRAS BITES rehabilitācijai sanatorijā pēc insulta.

SANDRA BITE - mūsu bijušai audzēknei 2010.gadā 22 gadu vecumā negaidītu veselības problēmu dēļ izmainījās visa dzīve. Pēc 4 nedēļām esot komā pēc insulta sekas uz veselību bija neatgriezeniskas.

Šodien Sandra iemācījās ar to sadzīvot un turpina pielāgoties tiem izaicinājumiem, kas nākuši līdz ar šo diagnozi. No bezcerīga gadījuma pēc ārstu teiktā toreiz, pēc gultas kopšanas gadiem ilga perioda šobrīd Sandra var jau lepoties ar lēnu, bet tomēr patstāvīgu staigāšanu.

Nepārtraukti Sandra strādā pie sava veselības stāvokļa uzlabošanas, ikdienu pavada cīņa ar sekām, kas nāca pēc insulta. Reabilitācija ir ļoti svarīga, lai iegūtās prasmes nezaudēt. Visu šo gadu laikā Sandra un viņas ģimene ir cītīgi centušies uzlabot veselības stāvokli un tagad, kad jau ir sasniegumi un pārmaiņas, ir ļoti svarīgas regulāras rehabilitācijas un sanatorija procedūras.

Jaunākās ziņas

Bērni ir gatavi uzsākt mācības skolā

17.aprīlī sagatavošanas 5.grupas bērni draudzīgi darbojās, jo uz...

>>

Uzliktas videonovērošanas kameras

Rūpējoties par bērnu, apmeklētāju un iestādes darbinieku drošību,...

>>

Džimbas viesskolas nodarbība

Šodien 25 "Pīlādzītis" bērni bezmaksas apmeklēja Džimbas viesskolas...

>>