01/15/2016 15:39

Krāslavas bērnu Sniega diena 2016

15.janvāri 110 bērni un 33 pieaugušie no 4 Krāslavas pilsētas mācību iestādēm sapulcējās "Pīlādzītī" uz sporta pasākumu "Pasaules Sniega diena - 2016". Pasākums tika atklāts ar Olimpiskā karoga un uguns ceremoniju, bērni salika olimpisko simbolu un pieteica savas komandas. Pasākumā kopā ar sportiskiem dzīvniekiem bērni piedalījās dažādās stafetēs ar ziemas sporta veidu elementiem: kērlingu, slēpošanu, kamanu sportu, hokeju, biatlonu un triatlonu. Pasākuma nobeigumā visi dalībnieki saņēma diplomus un balvas, sasildījās ar karsto tēju.

Pasaules Sniega diena (World Snow Day) ir Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) ikgadējs sniega festivāls bērniem un viņu ģimenēm, kas vienlaicīgi notiek dažādās vietās visā pasaulē. Latvijā šogad tas notika piekto reizi.

Pasaules Sniega dienas moto: "Vediet bērnus uz sniegu!", starptautiskais moto: “Explore, Enjoy, Experience.”

Sniega dienas mērķis ir dot bērniem un viņu vecākiem iespēju iepazīt un arī izmēģināt visdažādākās aktivitātes uz sniega. Iespēja izbaudīt prieku un radīt patīkamas atmiņas, kā arī radīt iedvesmu turpināt nodarboties ar ziemas aktivitātēm arī nākotnē. Sniega dienas mērķis nav noskaidrot vai atlasīt nākamos čempionus, bet gan dot iespēju bērniem un arī viņu vecākiem pārliecināties, ka aktivitātes uz sniega var kļūt par viņu ikdienu, kas sniedz pozitīvas emocijas un nodrošina veselīgu dzīvesveidu.

 

Jaunākās ziņas

2024.gada dambretes turnīrs

2024.gada 27.martā norisinājās Dambretes turnīrs 10. un 5.grupu...

>>

Starptautiskā bērnu grāmatu diena

2. aprīlī tiks atzīmēta Starptautiskā bērnu grāmatu diena. Jau kopš...

>>