03/19/2020 12:44

IEROBEŽOJUMI UN NOSACĪJUMI

SĀKOT AR 2020. GADA 14. MARTU LĪDZ 2020. GADA 14. APRĪLIM PIRMSSKOLAS IZGLĪTĪBAS IESTĀDĒM UN BĒRNU UZRAUDZĪBAS PAKALPOJUMU SNIEDZĒJIEM IR JĀIEVĒRO SEKOJOŠI IEROBEŽOJUMI UN NOSACĪJUMI:

 1.  Pirmsskolas izglītības iestādēm un iestādēm, kas nodrošina bērnu uzraudzības pakalpojumu (turpmāk – Iestādēm) ir jānodrošina dežūrgrupu darbība, lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu pirmsskolas pakalpojumu sniegšanu vecākiem, kas paši nevar nodrošināt bērnu pieskatīšanu.

 2. Uzņemot bērnu Iestādē, jāņem vērā šādi nosacījumi:

·         Lai bērns varētu apmeklēt Iestādi, vecākiem reizi nedēļā ir jāiesniedz Iestādē rakstisks apliecinājums, ka bērns un ģimene nav pēdējo 14 dienu periodā bijuši ārvalstīs un nav bijuši kontaktā ar COVID-19 saslimušajiem vai kontaktpersonām, un vecākiem nav iespēju citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu.

·         Bērns arī nedrīkst apmeklēt Iestādi, ja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologs viņu ir noteicis kā COVID-19 slimnieka kontaktpersonu vai viņam ir apstiprināta COVID-19 saslimšana.

Kā arī tāpat kā līdz šim, bērns nedrīkst apmeklēt Iestādi kā tas noteikts citos saslimšanas gadījumos, kas nav saistīti ar COVID-19

·         Ja bērnam, kurš atgriezies no ārvalsts 14 dienu laikā no izbraukšanas brīža no šīs valsts un kurš ir mājas karantīnā, parādās akūtas infekcijas slimības simptomi, bet laboratoriskās izmeklēšanas rezultāts uz COVID-19 infekciju ir negatīvs, bērns tiek ārstēts kā jebkuras akūtas elpceļu infekcijas gadījumā un, ja vairs nav slimības simptomu, var atgriezties Iestādē ar ģimenes ārsta izziņu un attiecībā uz viņu nekādi papildu piesardzības pasākumi nav jāveic. Ja bērnam tiks konstatēta COVID-19 infekcija, viņš tiks ārstēts atbilstoši veselības stāvoklim un atgriezīsies Iestādē saskaņā ar ārstējošā ārsta norādījumiem un ar ģimenes ārsta izziņu.

Jaunākās ziņas

Bērni ir gatavi uzsākt mācības skolā

17.aprīlī sagatavošanas 5.grupas bērni draudzīgi darbojās, jo uz...

>>

Uzliktas videonovērošanas kameras

Rūpējoties par bērnu, apmeklētāju un iestādes darbinieku drošību,...

>>

Džimbas viesskolas nodarbība

Šodien 25 "Pīlādzītis" bērni bezmaksas apmeklēja Džimbas viesskolas...

>>