11/11/2013 09:19

Ģimeņu konkurss "Mājas saimniekošana"

Cilvēkiem nav nekā dārgāka par ģimeni, tieši vecāku ietekmē veidojas personības dzīves stils, tiek pārmantotas tautas tradīcijas un kultūra. Latviešu tautas gudrībā ir sakāmvārdi: kā bērnu māca, tā tas dara; ko dari pats, to darīs bērni.

Atsaucoties uz Valsts izglītības satura centra aicinājumu 2013./2014.mācību gadā pievērst uzmanību ar finanšu pratības un patērētāju izglītības jautājumiem saistītu pasākumu organizēšanai, Krāslavas novada PII „Pīlādzītis” 24.oktobrī notika ģimeņu konkurss „Mājas saimniekošana”. Konkursa mērķis bija sekmēt bērnu gatavību īstenot sociāli atbildīgus lēmumus par finanšu jautājumiem personiskajā dzīvē un apskatīt tēmas: ģimenes īpašums, saimniekošana un saprātīga resursu patērēšana.
Pasākumā piedalījās sešas iestādes audzēkņu ģimenes. Konkursu vērtēja žūrija: Vija Rabkeviča – Krāslavas pamatskolas mājturības skolotāja un Vineta Siņakova – Krāslavas pilsētas PII „Pienenīte” skolotāja.
Pasākuma jēga bija darboties visiem kopā – pieaugušajiem un bērniem, lai uz vecāku piemēra iemācīt mazuļiem finanšu pamatprasmes. Konkursa gaitā ģimenēm vajadzēja izpildīt dažādus jautrus uzdevumus: salabot apģērbu, rotaļlietu vai grāmatu; sameistarot dāvanu no vecām lietām un atkrituma materiāliem; pagatavot garšīgas uzkodas no visvienkāršākiem produktiem; izmantojot vecās drēbes, izgatavot putnu biedekli; prezentēt savus hobijus un īsi iepazīstināt ar ģimeni.
Konkursa gaitā dalībniekus aktīvi atbalstīja skatītāji – grupu vecāki un ģimeņu draugi. Mēs uzzinājām, ka mūsu iestādes ģimenes nodarbojas ar tūrismu, mīl aktīvi atpūsties un ceļot, daudzas māmiņas un vecmāmiņas ir lieliskas rokdarbnieces un mākslinieces, bet tēvi – zvejnieki, kulināri, sportisti un tehniķi.
Konkursa dalībnieki saņēma nelielas dāvanas un diplomus nominācijās: „Super„ –Putnu-Petroviču ģimene, „Pieredzējušākā” - Blaževiču ģimene, „Draudzīgākā” - Drobiševsku ģimene, „Saimnieciskākā” - Isaku ģimene, „Radošākā” - Cauņu ģimene un „Jautrākā” - Markovu ģimene.
Atcerieties, ģimene ir mūsu mikrokosms, kur bērns apgūst pašu būtiskāko pamatvērtību sistēmu, vide, kur mācās saskarsmes pieredzi! Nodosim jaunākajai paaudzei tautas tikumiskās un estētiskās vērtības caur ģimenes godiem un gadskārtu ritumiem!

Jaunākās ziņas

Bērni ir gatavi uzsākt mācības skolā

17.aprīlī sagatavošanas 5.grupas bērni draudzīgi darbojās, jo uz...

>>

Uzliktas videonovērošanas kameras

Rūpējoties par bērnu, apmeklētāju un iestādes darbinieku drošību,...

>>

Džimbas viesskolas nodarbība

Šodien 25 "Pīlādzītis" bērni bezmaksas apmeklēja Džimbas viesskolas...

>>