02/11/2015 13:41

"Ēnu dienas" gaitas „Pīlādzītī”

Krāslavas novada PII „Pīlādzītis” nu jau otro gadu piedalās nozīmīga skolēnu karjeras izaugsmes izglītības programmā Latvijā - biedrības Junior Achievement–Young Enterprise Latvija (JA-YE Latvija) izglītības pasākumā „Ēnu dienā”. Ar savu pedagoģisko un darba pieredzi ar skolēniem dalījās iestādes mūzikas skolotāja V.Gončarova, sporta skolotāja Z.Bernāte, logopēde M.Plivča, un pirmsskolas izglītības skolotājas A.Rihlicka, V.Leibusa, R.Krumpāne un Ž.Moiseja.

Pedagogu darbu vēroja septiņas Krāslavas pamatskolas skolnieces no 11 līdz 15 gadiem (A.Ižika, M.Dzenīte, S.Bubina, A.Daņiļeviča, E.Medzjuta, D.Vasiljeva un S.Gendele) un viena pilngadīgā Krāslavas ģimnāzijas skolniece (I.Vorslova). Dažas skolnieces apmeklēja mūsu iestādes Ēnu dienu jau otro gadu. Skolotājas - Ēnu devējas atzīmē, ka piesakās ļoti mērķtiecīgas un motivētas jaunietes, kuras grib pēc iespējas straujāk kāpt pa karjeras kāpnēm. Skolniecēm bija konkrēti jautājumi un vēlme uzzināt atbildes, kā izvēlētajā nozarē sasniegt karjeras augstākās virsotnes.

„Ēnu diena” ļauj skolēniem iepazīties ar dažādām profesijām, turklāt savieno akadēmisko vidi ar reālo darba ikdienu. Pasākuma laikā skolēni 4 stundas pavadīja kopā ar izvēlēto skolotāju, kas sniedza ieskatu savā ikdienas darbā, iepazīstināja ar iestādes tradīcijām un nopelniem. Skolnieces iztaujāja Ēnu devējas par profesijas īpatnībām un pienākumiem; aktīvi iesaistījās nodarbību vadīšanā maziem bērniem; iepazinās ar iestādes prezentāciju un skolotāju darbu e-klases sistēmā. Bet pie pusdienu galda tika apspriesta dienas gaita, izdarīti secinājumi. „Ēnu diena” skolniecēm lika saprast, cik grūts, atbildīgs, bet tai pašā laikā, jautrs un radošs ir pirmsskolas pedagoga darbs.

Četras stundas pagāja radošā, interesantā darbībā. Tiekoties ar pieaugušu, veiksmīgu profesionāli, skolēniem bija iespēja apspriest karjerai svarīgus jautājumus.

 

Krāslavas novada PII „Pīlādzītis” vadītājas vietniece izglītības jomā J.Vorošilova.

 

Jaunākās ziņas

2024.gada dambretes turnīrs

2024.gada 27.martā norisinājās Dambretes turnīrs 10. un 5.grupu...

>>

Starptautiskā bērnu grāmatu diena

2. aprīlī tiks atzīmēta Starptautiskā bērnu grāmatu diena. Jau kopš...

>>