08/14/2013 09:49

Eksperimentāli pētnieciskā nedēļa PII „Pīlādzītis”

Vai Jūs protat jūru uztaisīt vienkāršā plastikāta pudelē? Pie tam, -jūru ar viļņiem, smiltīm un vizuļiem? Nē?.. Bet „Pīlādzīša” 5.grupas audzēkņi to tagad prot...

No 29.jūlija līdz 2.augustam  bērnudārzā „Pīlādzītis” notika eksperimentāli pētnieciskā nedēļa, kas noslēdzās ar katras grupas prezentāciju 2.augustā. Audzēkņi kopā ar skolotājām un skolotāju palīdzēm pētīja dabas objektus tuvākajā apkārtnē. Apmeklējot prezentācijas, administrācija bija patīkami pārsteigta par bērnu neviltoto interesi un to, cik daudz jauna un līdz šim nezināmā bērniem izdevās noskaidrot pētot un eksperimentējot! Mazie bērni pētīja bites, putnus un kokus, bet lielākie – kukaiņus, ziedus, smilti un ūdeni, koku mizas, akmeņus, mākoņus u.c. Īpaši interesantas prezentācijas bija par smilti un ūdeni - 5.grupā, par mākoņiem - 10.grupā, par akmeņiem - 8.grupā, par kokiem - 7.grupā un par ziediem - 4.grupā.
Uzskatu, ka šāda veida aktivitātes  rosina bērnu interesi par dabas objektiem, attīsta bērnu pētnieciskās iemaņas, rosina izdomu, fantāziju, tāpēc iesāktais darbs jāturpina arī turpmāk.
Pateicība visiem pedagogiem, skolotāju palīdzēm, vecākiem, kuri aktīvi atbalstīja un iesaistījās aktvitātēs.

Savos iespaidos dalījās Krāslavas novada PII „Pīlādzītis” vadītāja Svetlana Rukmane


Jaunākās ziņas

Bērni ir gatavi uzsākt mācības skolā

17.aprīlī sagatavošanas 5.grupas bērni draudzīgi darbojās, jo uz...

>>

Uzliktas videonovērošanas kameras

Rūpējoties par bērnu, apmeklētāju un iestādes darbinieku drošību,...

>>

Džimbas viesskolas nodarbība

Šodien 25 "Pīlādzītis" bērni bezmaksas apmeklēja Džimbas viesskolas...

>>