05/06/2022 22:06

Cūkmena vizīte pie bērniem

2021./2022.mācību gadā "Pīlādzītis" piecu grupu 5-6-gadīgie bērni apguva Cūkmena detektīvu AS "Latvijas valsts meži" ekoprogrammu, mācoties atbildību pret vidi, vairojot izpratni par vērtīgo un lieko dabā. Bērni kopā ar pedagogiem programmas ietvaros soli pa solim atklāja dažādus meža noslēpumus, pakāpeniski kļūstot par īstiem Cūkmena detektīviem! Ekoprogramma ir dalīta divos gados. Pirmajā mācību gadā bērni apgūst četras tēmas - "Meža netīrie noslēpumi", "Cūkmenam pa pēdām", "Mežs rotaļlietu kastē" un "Audzēsim skābekli!", turpretim otrajā gadā bērni kopā ar audzinātāju dodas trīs izzinošos piedzīvojumos - rudenī, ziemā un pavasarī. Ekoprogrammas norisi finansiāli atbalsta Latvijas Vides aizsardzības fonds.

6.maijā pie Krāslavas bērniem "Pīlādzītī" atbrauca Cūkmens, kurš pārbaudīja bērnu apgūtās zināšana, pasniedza aktīvajiem Cūkmena detektīviem diplomus un īpašo dāvanu - skābekļa paku ar priežu sēklām, aicinot visus piedalīties zaļākas Latvijas veidošanā - sēt un stādīt kokus, vairojot skābekli un ķerot oglekli!

Cūkmens pastāstīja, ka Latvijas valsts mežos katru gadu tiek iestādīti miljoniem jaunu koku, bet tagad bērni var paši izaudzēt priedi no sēkliņas. Katra grupa saņēma "Skābekļa paku", kas satur priežu sēklas, pamācības, klimata līdzsvara spēles un citus izglītojošus materiālus.

Atvadoties no bērniem, Cūkmens atgādijāja, ka skābeklis ir pieejams Latvijā ikvienam, jo vairāk nekā pusi no mūsu valsts teritorijas sedz meži. Cūkmens aicināja doties ārā uz kādu no mammadaba galamērķiem valsts mežos vai izzināt kokus savā apkārtnē, talkā ņemot AS "Latvijas valsts meži" daudzveidīgos mācību materiālus.

Jaunākās ziņas

Bērni ir gatavi uzsākt mācības skolā

17.aprīlī sagatavošanas 5.grupas bērni draudzīgi darbojās, jo uz...

>>

Uzliktas videonovērošanas kameras

Rūpējoties par bērnu, apmeklētāju un iestādes darbinieku drošību,...

>>

Džimbas viesskolas nodarbība

Šodien 25 "Pīlādzītis" bērni bezmaksas apmeklēja Džimbas viesskolas...

>>