04/23/2014 10:42

Cāļi ieskandina pavasari

Dabai atmostoties atlido putni, un to dziedāšana ir viena no pavasara sējas laika noteikšanas pazīmēm. Krāslavas novada pirmsskolas iestādēs pavasari ieskandina skanīgākie un dziedošākie pirmsskolēni.

Katru gadu marta mēnesī PII ”Pīlādzītis” un PII ”Pienenīte” tiek vērtētas mazo dziedātāju vokālās un skatuviskās dotības, tādējādi veicinot pirmsskolēnu muzikālās spējas. Cālēnu uzdevums ir nodziedāt divas dziesmas un gūt lielāku atbalstu no žūrijas puses. Bērnu spējas tiek vērtētas nominācijās – „Ritmiskākais cālis”, „Skatuviskākais cālis” un „Cāļu cālis”.

Šogad nominācijā „Cāļu cālis” Krāslavas novada PII ”Pīlādzītis” žūrija atzina Dagmāru Stivriņu un PII ”Pienenīte” – Aleksandru Pumpuru, kuri tika virzīti uz starpnovadu mazo vokālistu konkursa finālu „Cāļu cālis 2014”, kas otrajās Lieldienās notika Daugavpils novada  kultūras centrā. Konkursu organizēja Daugavpils novada kultūras pārvalde. Konkursa dalībnieku sniegumus vērtēja kompetenta žūrija, vērtējot mazo solistu vokālās spējas, ritma izjūtu un uzstāšanās režiju.

Uz  Daugavpili bija sabraukuši 17 mazie Cālēni (līdz 5 gadu vecumam ieskaitot), viņu pedagogi un vecāki, kā arī atbalstītāji no tuvākām un tālākām pašvaldībām: Daugavpils pilsētas un Ilūkstes, Jēkabpils, Preiļu, Riebiņu, Aglonas, Krāslavas, Vārkavas un Daugavpils novada. Sīva konkurencē uzvaru ņēma daugavpiliete. Bet mūsu novada dalībnieki tika atzīmēti ar pateicības rakstu. Ar savu dziesmu „Saule un pumpuriņš” – veltījumu māmiņai, Dagmāra Stivriņa aizkustināja visus skatītājus, dažam liekot nobirdināt arī asaru.  Dagmāras dzietātprasmes tika pamanītas jau krietnu laiku iepriekš. Sadarbībā ar Dagmāras vecākiem un pedagogiem, meitene attīstīja savu kreativitāti. Pati Dagmāra ir ļoti centīga, viņai piemīt savs šarms un pozitīva aura. Lai panāktu labu rezultātu Dagmāra centīgi gatavojas jebkuram pasākumam.

Par radošo ieguldījumu vokālo spēju attīstībā un sagatavošanā pateicības raksti tika pasniegti arī jauno izpildītāju pedagogiem Vijai Gončarovai un Maijai Bogdānei.

Vokālais konkurss tradicionāli norit katru gadu. Tāpēc sadarbojoties ar pedagogiem, attīstīsim mūsu novadnieku talantus un atbalstīsim jauno paaudzi arī  turpmāk.

Iespaidos dalījās Žaneta Moiseja

Jaunākās ziņas

Bērni ir gatavi uzsākt mācības skolā

17.aprīlī sagatavošanas 5.grupas bērni draudzīgi darbojās, jo uz...

>>

Uzliktas videonovērošanas kameras

Rūpējoties par bērnu, apmeklētāju un iestādes darbinieku drošību,...

>>

Džimbas viesskolas nodarbība

Šodien 25 "Pīlādzītis" bērni bezmaksas apmeklēja Džimbas viesskolas...

>>