02/24/2017 12:48

Bērncentrēta pieeja patriotiskajā audzināšanā

Bērncentrēta izglītība-izglītības virziens, kurā uzmanības centrā ir bērns. Tajā ievēro bērna intereses, vajadzības, gatavību, nevis iepriekšpieņemtas patiesības.

Bērncentrētas izglītības pamatā ir akcentēti tādi faktori kā piemērotība vecumam, individualizēta pieja katram bērnam mācīšanas un mācīšanās procesā, pirmsskolas sadarbība ar ģimeni un ģimenes īpašās lomas akceptēšana.

Tematiskā apguve ir ar integrēto mācību pamatu.

5.grupas atklātajā nodarbībā pie bērniem ar gaisa balonu atlidoja ciemiņš un vēlējās saprast - kur viņš nokļuva? Bērni ar modeļu palīdzību noskaidroja, ka tā ir planēta Zeme, bet valsts - Latvija; tika apskatīti attēli par Ziemeļiem, par Āfrikas kontinentu, par Latviju - kādi tur ir laika apstākļi, dzīvnieki, kādi cilvēki un kādās mājās dzīvo? Bērni caur savu personisko un savu ģimeņu pieredzi guva priekšstatus par dzimto pilsētu Krāslavu, ka tā ir katras "Pīlādzītis" 5.grupas bērnu ģimeņu māju vieta,  atrodas pie Daugavas upes Latvijā uz lielās zemeslodes. Secinājumā ir izdarīti svarīgi spriedumi: mūsu pilsēta ir skaista, mēs to mīlam un lepojāmies ar to. Pirms tam notika sadarbība ar bērnu vecākiem, lai katrs brīvajā laikā dotos ekskursijā pa Krāslavu, kā rezultātā tapa interesanta foto prezentācija; bērniem bija daudz pozitīvu emociju, jo katrs vēlējās pastāstīt un komentēt: kas ir redzams uz fotoattēliem - es ar tēti vai mammu karietē parkā pie pils, es pie Daugavas, es pie strūklakas, es pie jaungada pilsētas egles u.c.

Nodarbības nobeigumā katrs bērns meistaroja piekariņus savas ģimenes mājas atslēgām un mielojās ar desertu, kas tapa no augļiem (Latvijas āboliem, Āfrikas banāniem) un saldējuma (no Ziemeļpola).

Tā, ļoti konkrētā un bērniem saprotāmā veidā, sadarbībā ar bērnu ģimenēm "Pīlādzītis" realizē patriotisko audzināšanu.

Jaunākās ziņas

Uzliktas videonovērošanas kameras

Rūpējoties par bērnu, apmeklētāju un iestādes darbinieku drošību,...

>>

Džimbas viesskolas nodarbība

Šodien 25 "Pīlādzītis" bērni bezmaksas apmeklēja Džimbas viesskolas...

>>

Veselības diena "Mana veselība, manas tiesības"

2024.gada Pasaules veselības dienas tēma ir "Mana veselība, manas...

>>