12/14/2013 11:21

5. decembris - Starptautiskā Brīvprātīgo diena
IZM apkopotā statistika liecina: pēdējo piecu gadu laikā brīvprātīgo darbu ir veikuši 33% Latvijas iedzīvotāju, aktīvākās brīvprātīgā darba darītājas ir sievietes, vecumā no 15 līdz 24 gadiem un no 35 līdz 44 gadiem, ar pamatizglītību un augstāko izglītību, publiskajā sektorā nodarbinātie, Latgalē dzīvojošie.
Ceturtdien, 5. decembrī, atzīmējot Starptautisko Brīvprātīgo dienu, Krāslavas novada PII „Pīlādzītis” brīvprātīgo darbu darītājas Žaneta Moiseja, Rasma Krumpāne, Jeļena Vorošilova un Inta Stivriņa organizēja radošās darbnīcas pieaugušajiem.
Skolotājas piedāvāja visiem interesentiem papildināt praktiskās iemaņas un iemācīties pagatavot rotas, rotaslietas un dāvanas savām rokām. Īpaši aktuāli tas ir Ziemassvētku gaidīšanās laikā, jo tas ļauj pašgatavotajās dāvanās ielikt savas sirds siltumu. Ne mazāk aktuāls ir tas, ka dāvanu pagatavošanā materiāli tiek izmantoti atkārtoti, tas veicina ekoloģisko domāšanu un ļauj ietaupīt.
Skolotājas dalījās pieredzē: kā pagatavot brošas, auskarus, gredzenus no dabīgās ādas; kā no t-krēklu auduma veidot rotaslietas, jostas un citus aksesuārus; kā no filca izveidot interesantus eglīšu rotājumus un mīļas dāvaniņas saviem tuviniekiem un draugiem.
Radošās darbnīcas aktīvi apmeklēja iestādes darbinieki, un audzēkņu vecāki.
Ko saka pašas skolotājas par savu brīvprātīgā darba pieredzi? Tā ir lieliska iespēja savu brīvo laiku izmantot lietderīgi, pēc labi padarītā darba viņas jūt personīgo gandarījumu. Bet gatavojoties darbnīcām – pašas ieguva jaunas zināšanas un prasmes. Šāda veida laika pavadīšana dod iespēju atrast domubiedrus, atklāt sevī jaunus talantus un rezultātā dāvāt gan sev, gan citiem darba augļus.

Jaunākās ziņas

Bērni ir gatavi uzsākt mācības skolā

17.aprīlī sagatavošanas 5.grupas bērni draudzīgi darbojās, jo uz...

>>

Uzliktas videonovērošanas kameras

Rūpējoties par bērnu, apmeklētāju un iestādes darbinieku drošību,...

>>

Džimbas viesskolas nodarbība

Šodien 25 "Pīlādzītis" bērni bezmaksas apmeklēja Džimbas viesskolas...

>>